- Ezogelin Çorbası
- Kremalı Salçalı Tavuk
- Nohutlu Pilav
- Semizotu Salatası
- Zeytinyağlı Enginar
- İrmik Tatlısı
Ezogelin Çorbası
Malzemeler;
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur
Yarım kahve fincanı pirinç
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Nane
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı;
Tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağ tencere eritilir. Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranarak tencerede kavrulur. Üzerine yıkanmış mercimek, pirinç ve bulgur eklenerek kavrulur. Üzerine 1 lt kadar su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Ayrı bir yerde iki yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır ve 1 yemek kaşığı un eklenerek kavrulur. Üzerine 2 yemek kaşığı salça eklenir ve salçada kavrulduktan sonra 1 su bardağı su dökülerek karıştırılır. Nane kırmızı biber ve kara biber ilave edilerek hazırlanan sos ocaktan alınır. Sos çorbaya ilave edilir. Tuzu da ilave edilen çorba 1 - 2 dk kaynatılır ve servis edilir.
Kremalı Salçalı Tavuk
Malzemeler;
1 paket krema
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 tavuk göğüs eti
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz
2 patates
Yapılışı;
Patatesler ince ve yuvarlak şekilde doğranır. Göğüs eti de ince ince parçalara ayrılır. Krema yoğurt salça ve baharatlar bir kasede karıştırılır. Patatesler ve tavuk etleri sosla karıştırılır ve fırın tepsisine önce patatesler ardından tavuklar yerleştirilerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Nohutlu Pilav
Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su yada tavuk suyu
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı;
Pirinç yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Tencereye sıvı yağ ve tereyağ eklenerek eritilir ve üzerine süzülen pirinçler eklenir. Biraz kavrulduktan sonra su ilave edilir ve tuzu ayarlanır. Haşlanmış nohutlar da ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve pilavın üzeri göz göz olana kadar pişirilir.
Semizotu Salatası
Malzemeler;
1 kase semizotu
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 adet salatalık
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Yapılışı;
Semizotu temizlenir ve ayıklanır, salatalık rendelenir. Yoğurt tuz sarımsak ve salatalık iyice harmanlanır. En son semiz otları da ilave edilip karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler;
6 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
Tuz
1 su bardağı su
Yapılışı;
Havuç küp şeklinde minik minik doğranır ve üzerine geçecek kadar su eklenerek haşlamaya bırakılır. Kaynadıktan 5 dk kadar sonra minik küpler halinde doğranmış patateste eklenir ve pişmeye bırakılır. Soğan yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur üzerine haşlanmış sebzeler eklenir. Bezelyede ilave edilerek bir kaç sefer karıştırılır ve ocaktan alınır. Enginarlar limon ile ovularak tencereye dizilir. Üzerlerine hazırlanılan sebzeler paylaştırılır. Şeker tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı karıştırılarak üzerlerine gezdirilir. Su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
İrmik Tatlısı
Malzemeler;
2,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yapılışı;
Şeker ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta, un, irmik ve kabartma tozu yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurlar ceviz büyüklüğünde toplar halinde tepsiye dizilir. 170 derece fırında pişirilir. Sıcak kurabiyelerin üzerine ılık şerbet dökülür. Şerbeti çekmesinin ardından servis edilir.
Afiyet olsun :)
Hayırlı İftarlar :)
Ramazan ayında akşama ne yapacağız derdi insanı delirtiyor :) İştah kabartan bu öneriler için teşekkürler ;)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim :) Hayırlı iftarlarımız olsun :)
SilCanım blog keşif etkinliğinden geliyorum. Seni takibe aldım her yerden. Bana da takibe beklerim. Gelmişken tütü etek çekilişime de katılabilirsin...
YanıtlaSilhttp://www.nilgunozenaydin.com/2015/06/cekilis-yapiyorum.html
Hoşgeldin çok teşekkür ederim ziyaretin için :)
Sil