26 Ekim 2015

Damat bohcası nasıl hazırlanır?

Damat nişan bohçası nasıl hazırlanır

Benim için hazırlanan nişan bohçasından Nişan olur da bohçası olmaz mı? yazımda bahsetmiştim... Sıra geldi damat için hazırlanan nişan bohçasına. Damat bohçası nişandan sonra ve kız tarafına gelin bohçası teslim edildikten sonra erkek tarafının evine götürülüyor. Bohça götürürken bir tepsi baklava da süslenip bohça ile birlikte gidiyor. Baklava gelin tatlısı olarak nişan bohçası gelmeye görenlere daha sonra ikram ediliyor.
Bizde bir tepsi baklavamızı aldık ve bohçalarımızı götürdük. Bu arada baklavayı hazırlatırken nişan tatlısı olduğunu tatlıcınıza söylemeyi unutmayın. Bir yada bir kaç tane 5 kuruş bazı baklavaların içerisine saklanıyor tatlıcınız tarafından ve gelin tatlısından yerken paranın isabet ettiği kişiler geline küçük hediyeler veriyor. İnanın alacağınız hediyelerden çok paranın kime çıkacağı heyecan yaratıyo... Ben çok eğlendim açıkçası :D

Şimdi gelelim damat bohçası nasıl hazırlanır kısmına... Biz gelin bohçasında olduğunda olduğu bunda da valiz aldık. Aynı boy aynı modelden gri renkte bir valizin içine hazırlandı bohçalar.

Peki bohçanın içine neler konuldu. Gelin bohçası ve damat bohçasını sakın kıyaslamayın çok büyük yanılgıya düşersin. Ben yaptım çünkü... Bir gelin bohçası ne kadar şatafatlı gösterişli oluyorsa damat bohçası da bir o kadar sade ve gösterişten uzak oluyor.

Bir takım pijama aldık damat bohçasına koymak üzere lc waikikiden. Yine pijama takımına uygun bir ev patiği eşorfman takımı. Yine cüzdan ve kemer bohçanın olmazsa olmaz parçaları. Asla unutmayın derim... Watson'dan parfüm, deodorant, stick ve benzeri ürünler aldık . Kiğılı dan lacivert bir takım elbise bir gömlek uygun bir kol düğmesi ve kravat yine iç çamaşırlar alındı. Her ne kadar giymekten nefret etse de bir tanecik nişanlım ayakkabı dünyasından bir kundura ve uygun bir kemer alındı. Levisten da içi kürklü bayıla bayıla aldım fermuarlı bir üst alındı. E tabi bunların yanı sıra seccade tespih takke ve benzeri vazgeçilmezler yine bohçaya eklendi ve hazırlık faslı böylece sona erdi.

Biz nişandan yaklaşık bir hafta sonra damat bohçasını götürdük tatlısı ile birlikte. Hazırlık aşamasında olan herkese şimdiden kolay gelsin zor işler zor.... :)

1 yorum:

  1. Teşekkürler paylaşımlarınız için. Çok güzel bir makale olmuş.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bloglar
mobilya kulübü