19 Ocak 2016

Kestane Çuvalından Amerikan Servis Yapımı

Kestane Çuvalından Amerikan Servis Yapımı

Merhabalar a dostlar :)

Bu yine çeyiz mevzusuna değineceğim ama aynı Örgü Battaniye yazımda olduğu gibi bir kendin yap hikayesi bu :)
Hani şu instagramda deli gibi satışı yapılan çuval bezinden amerikan servisler var ya... Heh işte onlar..
Rustik tarzda bir ev döşeyeceğimiz için aslında bu amerikan servisler bizim için biçilmiş kaftan ama ben yine durunamadm ve el emeği olayına giriştim :)

Nedendir bilmem parasını verip aldığım çeyizlerin arasında bu el emeği ile hazırlanan parçalan benim için mücevher değerinde, daha bir kıymetliler...

Gelelim ne yaptığıma :) E hadi buyrun burdan :)
İhtiyaçlar listesi oluşturacak olursak yeteri kadar kestane çuvalı, yine yeteri kadar güpür, az biraz çuval ipi, çamaşır kolası, keçe kalpler ve bolca emek :)


Kestane çuvallarını bir kestaneciden tanesini 2 TLye aldık :) Bir kestane çuvalından 2 amerikan servis 2 kaşıklık 2 peçetelik çıkıyor bu arada.

Benim aldığım güpürün metresi 2,5 TL liydi. Dilediğiniz bir güpürü kullanabilirsiniz kenarlarına fiyatta ona göre değişecektir.

Çuvalları aldıktan sonra hiç bir işlem yapmadan çamaşır makinesine atıp güzelce yıkadık. Çıkardıktan sonra kurutmadan istediğim boyutlarda kestik. Bu aşamada çamaşır kolası ile kolalanmaları gerekiyor ama biz çamaşır kolası yerine nişastalı suya yatırdık kestiğimiz parçaları sertleşmeleri için. Islak vaziyette alıp sadece sıkarak üzerine eski bir bez koyup hepsini kuruyup sertleşene kadar ütüledik.

Bundan sonra zaten süsleme aşaması kalıyor geriye. Kenarlarına seçtiğimiz güpürleri silikon tabancası ile yapıştırıp hasır ipten birer fiyonk ile keçeden kalplerimizi tek köşeye tutturduk. Takım olmaları için yukarıda gördüğünüz peçetelik ve kaşıklığı da istediğimiz ölçülerde kesip süsledik.

Ve işte bu kadarrrrrrr :)

Ben bu parçalardan 12 tane yaptım. Böylece 12 kişilik yemek takımıma bir amerikan servis setim hazırlanmış oldu. Sırada parça kumaşlar satan bir tezgahtan aldığım kumaşlar ile yapacağımız amerikan servisler var ama ona henüz başlamadık. Bitirdiğimiz zaman onunda yapılışını ve görüntüsünü paylaşıcam sizlerle...


Unutmadan buda amerikan servisleri yaptığımız gün deneme amaçlı yaptığımız bir kırlent. tabi bu resimde içi boş... Ayrıca şu an tek bir tane yapıldı nasıl olacağını görmek için. Daha kestane çuvalı ile yapılacak çok şey var sıra ile onları da yapıp paylaşıcam...

Görüşmek üzere :) Hoşçakalın :)

1 yorum:

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bloglar
mobilya kulübü