18 Haziran 2015

11 ayın sultanı - 1. gün iftar menüsü


  1. Sütlü Domates Çorbası
  2. Çökertme Kebabı
  3. Şakşuka
  4. Acılı Ezme
  5. Roka Salatası
  6. Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
Tarifler için buradan buyurun :)


Sütlü Domates Çorbası Tarifi 

Malzemeler;
5 - 6 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates çorbası
1 su bardağı süt
Tereyağ
Rendelenmiş kaşar peynir

Yapılışı; Domatesler rendelenir. Teflon bir tencereye un konularak kavrulur. Rendelenmiş domatesler kavrulmuş unun üzerine dökülerek biraz daha kavrulur ve domates salçası ilave edilir. 2 su su bardağı su eklenerek unun topaklanması önlenmesi için karıştırmaya devam edilir. 1 su bardağı süt ilave edilerek yine karıştırmaya devam edilir ve çorba koyulaşmaya başladığında kibrit kutusu kadar tereyağ çorbanın içine ilave edilir su kıvamı isteğinize göre ayarlanır tuzu eklenir. 

Rendelenmiş kaşar peynir üzerine serpilerek servis edilir. 

Çökertme Kebabı Tarifi

Malzemeler; 
500 gr dana bonfile antrikot
5 adet patates
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytin yağı
2 adet ince kesilmiş sivri biber
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kimyon
Kırmızı tatlı toz biber

Sos için gerekli malzemeler;
Sarımsaklı yoğurt
Bir yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı; Bonfileler jülyen ve ince şekilde kesilir. Etler derin bir kap içerisinde süt, zeytinyağı, sarımsak, soğan, biber, karbonat, karabiber, nane, ve tuz ile karıştırılır. Kabın ağzı streç film ile kapatılır ve buzdolabında 3 - 4 saat bekletilir. Etler döküm tavada mühürlenir ve teflon tavaya alınarak hiç yağ koymadan kendi suyunda kavrulur. Patatesler rendelenerek tavada kızartılır. Havlu kağıt serili bir kabın içine alınır ve yağının süzülmesi sağlanır. 

Bir tava içerisinde zeytinyağı, salça, nane ve pulbiber kavrularak kenara alınır. 
Servis için tabakta önce patatesler, ardından yoğurt, üzerinde sos, en üstte etler olacak şekilde sıra izlenir. 

 Şakşuka Tarifi

Malzemeler;
2 patates
1 kabak
2 küçük patlıcan
3 biber
2 - 3 domates
3 - 4 diş sarımsak

Yapılışı; 
Patlıcanlar alaca soyulur küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Domatesler rendelenir. Bir tavada sarımsak sıvı yağ ve tuz ile karıştırılarak suyu çekene kadar kavrulur. Kabakla, patatesler ve biberler küp küp doğranır sırayla kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır ve yağlarının süzülmesi sağlanır. Aynı işlem en son patlıcanlar içinde uygulanır. Kızartılan malzemeler karıştırılır ve üzerine hazırladığımız sos dökülerek servis tabağına alınır. 

Acılı Ezme Tarifi 

Malzemeler; 
3 soğan 
3 - 4 yeşil biber
2 kırmızı biber
2 tutam maydanoz
1 tutam nane
3 domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pul biber, sumak, kimyon, nar ekşisi

Yapılışı;
Soğan, yeşil ve kırmızı biberle, maydanoz, nane, küçük küçük doğranır ve rondo ile bir kaç tur parçalanır. Karıştırma kabında sarımsak ve domates küçük küçük doğranarak eklenir. Salça, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, sumak, pul biber ilave edilir karıştırılır servis edilir. 


Roka Salatası Tarifi

Malzemeler;
4 yeşil soğan 
1 bağ roka
15 adet kiraz domates
1 limon suyu
nar ekşisi
zeytinyağı
zeytin
beyaz peynir

Yapılışı; 
Yeşil soğan doğranır, roka iri iri doğranır. Domatesler 2 yada 3 parçaya ayrılır. Malzemeler derin bir kaba alınır limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisi eklenerek karıştırılır. Tuzu ayarlanır. Servis tabağına alınır ve üzerine beyaz peynir eklenerek servis edilir. 

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Malzemeler;
1 paket kemalpaşa tatlısı
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Tatlıyı pişirmek için üzerinde ki tarife göre şeker ve su

Yapılışı;
Tatlı üzerinde ki tarife göre pişirilir. Pişen tatlılar dikdörtgen borcama dizilir. Soğumaya bırakılır. Nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi bir kapta karıştırılarak üzerine süt eklenir. Orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Soğuyan tatlıların üzerine sıcak muhallebi dökülür. Soğumaya bırakılır. Buzdolabında dinlendirilir ve dilimlerin üzerine fıstık ve hindistan cevizi serpilerek servis edilir. 

Afiyet Olsun :)
Hayırlı İftarlar :)

2 yorum:

  1. Keşiften geldim iyi ki gelmişim, harika görünüyor hepsi, ellerine sağlık, bize de beklerim^^ sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... İyi etmişsin hoş gelmişsin :)

      Sil

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bloglar
mobilya kulübü