3 Haziran 2015

Yogurt kovasından cicis sepetlere


Bitmiş yoğurt kovalarından sepete geçiş yapacağız bugün :) 
Ahşabın erişilmez güzelliği evlerimizin her yerinde.. Hal böyle olunca ahşap sepetlerde evi derleyip toplayan aynı zamanda şık duran başlıca aksesuarımız olmaktan kaçınamıyor. 

Peki nasıl dönüşecek bu kovalar ahşap sepetlere :) 
Buradan buyurun lütfen :)





Öncelikle Malzemeler;
Bitmiş yoğurt kovalarınız (istediğiniz boylarda olabilir)
Yapıştırıcı
Hasır ip
Ahşap mandallar (kovalarınızın boyutlarını göz önünde bulundurarak seçim yapın derim)
Dilediğiniz renkte kumaşlar
Dikiş ipi ve iğnesi
Makas
Vernik (renkli yada şeffaf)


Yoğurt kovamızı sapından ayırıyoruz ve yapıştırıcı yardımı ile ortadan ikiye ayırdığımız mandalları düz kısmı kovaya bakacak şekilde, kovanın etrafına sabitliyoruz. 


Kovanın sapına hazır ipimizi sararak ahşap kovaya uygun bir görüntü elde ediyoruz. Dilerseniz sapını kurdele yada renkli kumaş parçaları ile de oluşturabilirsiniz. 


Kovanın etrafına yapıştırdığımız mandallarının üzerine vernik sürüyoruz ve kurumaya bırakıyoruz. Bu arada kovanın ebatlarına uygun içine yerleştireceğimiz kumaş kalıbı hazırlıyoruz. Bu kalıp kovanın boyutlarında ve şeklinde olmalı ki sepetin içine tam oturabilsin. Yalnızca kalıbın yüksekliğini kovadan yüksek tutmanız önemli. Çünkü kumaşı kovanın ağzından dışarı doğru katlayarak, yoğurt kovasının beyaz kalan yerlerini gizleyeceğiz. 


Son olarak kumaş içi sepetin ortasına yerleştirip kovanın saplarını da takıyoruz. Mandallarının boğumlarının olduğu yerlerden hasır ipler ile sepeti bağlayıp daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. 

Güle güle kullanın. Elinize emeğinize sağlık :)





3 yorum:

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bloglar
mobilya kulübü