28 Mayıs 2015

Gelin buketi fikirleri vol 1


Pamuktan, inciden ve deniz kabuğundan buket yapımı için burdan alalım sizi :)



Pamuktan buket
Malzemeler;
Manolya yaprakları 
Pamuk
Çuval kumaşı 

Yapılışı; Manolya dalları ve yapraklarını birbirine sıkıca bağlayarak istediğiniz büyüklükte bir buket oluşturuyorsunuz. Daha sonra etrafına çuval kumaşını sıkıca sarıp silikon yada iğne iplik yardımı ile birleştiriyorsunuz. Ve son olarak Manolya dallarının ve yapraklarının uç kısmına yani buketin çuvalın dışında kalan kısmına istediğiniz kadar pamuğu silikon tabancası yardımı ile yerleştiriyorsunuz. Üzerine sprey sıkarak sabitlemenizi öneririm bu noktada. Resimde ki buketimiz beyaz pamuktan yapılmış siz dilerseniz renkli pamuklar kullanabilir ve çuval kumaşı yerine yine renkli yada desenli kumaş sarabilirsiniz. 

İnciden Buket
Malzemeler; 
Bolca beyaz delikli boncuk inci 
İnce tel
Kurdele

Yapılışı;
Telleri ikiye katladığınızda elinizde rahatça tutabileceğiniz ve dilediğiniz uzunlukta kesin. Her tele bir inci geçirerek tellerin incinin etrafında birleşmesi ve incilerin kaymaması için telleri bükün. Daha sonra tüm inci geçirilmiş telleri bir araya getirerek bükün ve buketin sapını oluşturun. Daha sonra da buketin sapını dilediğiniz renkte kurdele ile sarıp buketinizi tamamlayabilirsiniz.

Deniz Kabuğundan Buket


















Malzemeler;
Deniz kabukları
Tüller
Kurdeleler
Buketin ana malzemesini oluşturacak sert köpük
Kürdan


Yapılışı; Dilediğiniz modelde ve boylarda topladığınız deniz kabuklarına silikon tabancası yardımı ile birer tane kürdan takın. Daha sonra deniz kabukları ile birleştirdiğiniz kürdanları ucu yuvarlak olacak ve tutmak için sapı olacak şekilde (bukete benzer) görünüm verdiğiniz köpüğün yuvarlak kısmına sık sık batırın. Köpüğün aşağıda kalan sap kısmını tüller ve kurdeleler ile süsleyin ve işte buketiniz hazır.









Diğer buket modelleri için Gelin Buketi arayanlara ilginç öneriler yazımıza buyrun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bloglar
mobilya kulübü